Over Wendy

HET WAREN TWEE GEWELDIGE DAGEN

In 2016 werd mijn persoonlijk dieptepunt, het startpunt van zakelijke missie: ambitieuze vrouwen helpen om hun eigen glazen plafond te doorbreken door ze af te helpen van hun negatieve emoties en overtuigingen. Want mijn eigen carrière ging van hoge toppen in twee dagen naar een diep dal. Nadat ik had besloten om bij De Nederlandsche Bank weg te gaan omdat ik vond dat ik daar niet goed genoeg voor was, vond ik een nieuwe uitdaging bij Delta Lloyd. Binnen twee dagen had het bedriegersspook mij zo te pakken, dat ik gebruik maakte van mijn proeftijd en mijn contract opzegde.

En daar zat ik thuis op de bank. Zelfvertrouwen nul, ik wist niet meer wat ik wilde en kon, maar ergens wist ik wel dat ik een groot probleem had. Wie zegt nou haar baan op na twee dagen omdat ze denkt dat ze door de mand is gevallen? Je weet dan nog net hoe het koffieapparaat werkt en waar de wc’s zijn.

EYE OPENER

Na een paar dagen janken en praten, realiseerde ik dat ik vast zat in een patroon. Een steeds zichzelf herhalende cyclus. En ik besefte dat ik dat altijd met mij mee zou blijven slepen: naar een andere functie, een andere afdeling of een andere organisatie. Dat moest ik oplossen. Ik wilde weer terug naar de vrouw die ik was voor alle negativiteit, twijfel, overtuigingen en gedoe. Die innerlijke criticus moest weg.

STAPELS EN SMOESJES

Eerst ben ik in de stapel zelfhulpboeken gedoken die ik de afgelopen jaren had verzameld. Zou ik daar mijn oplossing vinden? Ik had gesprekken met een (geweldige!) loopbaancoach en ik volgde een cursus mindfulness. En hoewel dat allemaal iets hielp, miste ik het laatste puzzelstukje. Ik wilde geen smoesjes en uitvluchten meer bedenken waarom steeds dingen niet lukte. Ik zocht en vond dé manier om mijn eigen shit op te ruimen. Voordat ik het wist had ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, verwelkomde ik mijn eerste klanten en was Worklife Blend een feit.

ALS IK HET KAN, KAN JIJ HET OOK

En nu zie ik heel veel vrouwen worstelen met gevoelens die hen tegenhouden in hun werk, carrière en loopbaan. En dat frustreert mij ENORM. Omdat ik weet dat het anders kan. Echt waar. Als je maar weet hoe je het moet doen. Want het is helaas waar, de meesten van ons kunnen onszelf niet veranderen na het lezen van een boek. En ik kan het weten, want ik heb heel veel van die boeken gelezen en ik heb heel wat coaches bezocht.

Mijn visie op persoonlijke ontwikkeling en leiderschap is makkelijk: je moet écht willen veranderen en daarvoor dingen anders willen doen. Dat is vaak doodeng, maar het resultaat is geweldig als je die stap durft te nemen. Als je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen gedrag en keuzes en niet bang bent om het monster in de bek te kijken.

Willen veranderen is dingen anders doen. Het is doodeng, maar het resultaat is geweldig.

WIE IS WENDY

Ik ben Wendy Koerten. Opgegroeid in Akersloot, een dorpje in Noord-Holland. Als klein meisje had ik grootse dromen. Ik wilde schrijfster worden of op de televisie. Dus deed ik mee aan verhalen- en gedichtenwedstrijden, en won er ook een paar. Ik maakte als tienjarige mijn televisiedebuut bij Bart de Graaff, als omroepster bij zijn programma Bart BOOS. Schrijven doe ik nog steeds graag. Mijn televisiecarrière heeft geen vervolg gekregen, maar ik kan mijn drang om een verhaal te vertellen kwijt tijdens mijn workshops en lezingen.

Als puber wilde ik de wereld verkennen. Dus pakte ik na de middelbare schooltijd mijn koffers om een jaar in Noorwegen te wonen als uitwisselingsstudent. Ik leerde de taal en de cultuur, ik voelde me soms enorm eenzaam en vaak enorm stoer.

Ik ben getrouwd met de liefde van mijn leven. Samen hebben we drie zoons, waaronder een eeneiige tweeling. Volgens mijn man maak ik de lekkerste brownies. Ik ben gek op goede science fiction en apocalyptische films. Maar je kunt me ook blij maken met het bingewatchen van vier seizoenen ‘We zijn er Bijna’ en ik loop graag op hakken van minimaal 6 centimeter, ondanks mijn 1 meter 85.

Denk je dat ik je kan helpen of twijfel je nog? In beide gevallen: laten we eens kennismaken!

Menu